woensdag 1 december 2010

Veenbessencake



Tegen het einde van het jaar worden er weer veenbessen verkocht. Ik hou echt van die smaak. Dus moest er ook een cake met deze bessen komen.

75 gr suiker mengen met
35 gr boter
2 eieren toevoegen en mengen
1 potje van 125 gr natuurjoghurt en
5 gr citoenrasp toevoegen en mengen
150 gr zelfrijzende bloem en
een klein beetje bakpoeder erbij zeven en mengen
170 gr veenbessen (een half zakje dus)voeg je als laatste toe en je mengt een laatste keer zodat de bessen goed bedekt zijn met het deeg.

Ik gebruikte een siliconen bakvorm omdat deze cake niet te heet wordt gebakken.

Het deeg gaat een hele tijd in een oven van ongeveer 170 graden. Na drie kwartier begin je te kijken of er geen deeg meer hangt aan een mes dat je in het midden van het deeg steekt. Is dat niet meer het geval, dan mag je cake uit de oven.

Een dubbele hoeveelheid staat hier nu in de oven. Zo was het zakje meteen op want het lag er al even. De volgende keer gaat de helft ervan in de diepvries. Want wat is dit een grote cake. Eventuele bezoekers zullen de eerste dagen niet met honger naar huis gaan.

1 opmerking:

  1. En, was 't lekker ?
    Dat zal wel denk ik, want Marleen en bakken ... dat gaat goed samen !

    BeantwoordenVerwijderen