vrijdag 19 november 2010

Witte choco


In de koelkast stond room die op moest. Tijd voor een experimentje dus.
Dit is wat ik gebruikte en deed. Meer dan een variatie op ganache is het niet. Maar omdat het wel lekker is, schrijf ik het hier op.

50 gr koffiebonen
100 ml room
200 gr witte chocolade

Wees gerust, die koffiebonen gaan we niet in de choco draaien.
Je kan ze wel overgieten met de room en wat laten staan. Zo komt de koffiesmaak in de room.
Als je na een halve dag de room zeeft en opwarmt, kan je de chocolade erin smelten.
Nu enkel nog roeren en in een pot gieten.

Ik eet dit op mijn boterham, man doet wat in een borrelglaasje en lepelt het uit.
Van hem mag ik dat nog maken.

Er staan nog brikjes room in de koelkast. Volgende week probeer ik het met donkere chocolade. Daar zal ik graag sinaasappelzeste in lusten, vermoed ik. Mijn favoriete combinatie die je al kent als je hier al langer leest.

Heb je het liever meer of minder vloeibaar, dan pas je de verhouding room en chocolade gewoon aan je smaak aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen