donderdag 16 september 2010

Kokoscake

Waarom het dit werd:
- Die avond zou ik voor een dessertje zorgen om mee te nemen;
- Ik wilde dat het eetbaar zou zijn zonder afwas te maken;
- Het moest snel klaar zijn, want ik was aan het naaien aan dingen die ik klaar wilde hebben om ze af te geven;
- Er was een restje droge kokos en kokosjoghurt in huis en verder niet zoveel.

175 gram suiker en
175 gram boter
mixen met de kloppers van de mixer

1 potje kokosjoghurt toevoegen
en opnieuw mixen

Vergeet op dit moment niet om even te proeven! Lekker! Ik vond het zoet, maar het kan een basis zijn om toefjes mee te maken op cake of je kan een grote cake doorsnijden en hier een laag van te smeren.
Maar nu moet het cakedeeg worden.

2 eieren erbij
en opnieuw mixen

50 gram kokos (iets meer mag ook) en
50 gram cacao toevoegen
en alweer mixen

1/2 zakje bakpoeder en
225 gram zelfrijzende bloem toevoegen
en een laatste keer mixen met die kloppers

Ik maakte er deze keer cupcakes van. Ze stonden 14 minuten minuten in een oven van 220 graden.

En waarom mogen ze van mij hier staan?
Zo licht en luchtig dat ze werden!
Het begon met dat wensenlijstje en heel gewoon op goed geluk met wat samenvoegen, maar het mag blijven. Ik vind ze lekker en maak dat zeker nog opnieuw. (Met een andere smaak wil ik dat toch ook nog eens proberen.)

Op de foto staat de allerlaatste. Wachten op zon voot beter licht doe ik niet. Ik eet hem op.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen