vrijdag 10 september 2010

Kaastaart met bosbessen

Mijn beide zussen lusten graag plattekaastaart. Een koude bereiding met gelatine op koekjes.
Man en ik houden van gebakken kaastaart. Al langer wilde ik dat weleens proberen. Maar nu mijn zussen en de hele familie hier zouden komen, wilde ik weleens zien of zij ook een gebakken versie zouden lusten.
Dit recept schreef ik op na heel wat lezen in verschillende kookboeken.
En het was echt helemaal wat ik wenste. Gelukkig maar, want ik probeerde het niet vooraf al een keer.

500 gr platte kaas (mager mag ook)

3 eieren (2 grote is ook voldoende)

1,2 dl room

Samen mengen (mixer met kloppers gebruikt)

100 gr suiker (Ik gebruikte 50 gr gewone suiker en 50 gr vanillesuiker die ik zelf maakte in een bokaaltje met een vanillepeul met suiker.)

1 zakje vanillesuiker (Als je geen zelfgemaakte vanillesuiker hebt.)

30 gr bloem

Samen mengen

Beide mengsels samenvoegen

Bladerdeeg in een bakvorm leggen en prikken met een vork

Het mengsel in het deeg storten

200 gr bessen toevoegen op het deeg (Ze zakken er vanzelf wel wat in.)

50 minuten op 200 graden (controleren of het mengsel stevig is)

Het mengsel komt hoog op en zakt in bij het afkoelen.

Pas na het afkoelen de taart ontvormen.

Het was enorm lekker, vond ik zelf. En gelukkig vond ons bezoek dat ook.
(Ze vroegen om hen het recept te mailen.)

Met een beetje citroenschil en sap in het mengesel kan dat toch ook niet slecht zijn. Dat probeer ik de volgende keer.
In verschillende recepten stond dat, maar op dat moment had ik geen (onbespoten) citroen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen