maandag 21 juni 2010

Aardbeientaart



Aardbeien uit de tuin zijn zo lekker!
Het lekkerst zijn ze vers van de tuin in de mond. Maar er zijn er veel tegelijk dit jaar, zodat we er ook andere dingen mee doen.
Een drankje van joghurt of melk met banaan en aardbeien bijvoorbeeld, daar houden wij wel van.
Maar als er een restje zanddeeg is (van de tractorenkoekjes, bewaard in de diepvries) en er is een potje vanillepudding én er zijn aardbeien, dan is aardbeientaart toch rap gemaakt.
Die pudding zou banketbakkersroom moeten zijn of nog beter banketbakkersroom met slagroom gemengd zoals de bakker het hier doet. Maar dat deed ik deze keer dus niet.
Ik rolde het deeg uit en legde het op bakpapier in een kleine vorm, bakte het blind, liet er wat chocoladedruppels in smelten toen het nog warm was, smeerde de chocolade over de bodem om deze stevig te houden, liet de bodem afkoelen, deed de pudding erop en daarna een hoopje aardbeien en zette de taart in de koelkast. Het was rap en simpel gemaakt en het resultaat was prima. Ik krijg er meteen weer zin in.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen